Bipoláris gyerek=bipoláris felnőtt?

Mikor kezdjünk el aggódni gyermekünk egészsége miatt? Ha már az óvodában úgy mérik fel fejlettségi szintjét, hogy ő még nem iskolaképes, akkor az máris aggodalomra adhat okot, ám nem minden esetben.

gyerek

Akkor van probléma, ha rosszul, vagy éppen nem az elvárásoknak megfelelően viselkedik, és nem tudja tartani a kereteket. Ha az óvónő rászól és leszidja, és ő annak ellenére sem tudja rendszabályozni magát, akkor már kezdetleges bipolaritásról vagy jobb esetben, hiperakivitásról beszélünk. Az is előfordulhat, hogy magatartászavaros, ez könnyen kezelhető, azonban valószínű, hogy felnőttként is ebben fogak szenvedni, és társas kapcsolataik nem olyanok lesznek, mint egy egészséges felnőttnek.

Sokaknál már gyermekként észlelhetőek a bipolaritás tünetei, ugyanis sokszor hisztériában törnek ki, sokat sírnak, hirtelen nevetnek, vagy éppen dühöngnek, és vannak kivételes esetek is, amikor szüleiknek esnek. Egy egészséges gyerek ugyan sokszor hiperaktív, és egy percre sem tud egy helyben megülni, azonban egyedül is lefoglalja magát, nincs szüksége arra, hogy édesanyja vagy édesapja, esetleg idősebb testvére folyton játsszon vele. Akkor beszélhetünk bipolaritásról, ha a gyermek nem tud egyedül játszani, az óvodától kezdve beilleszkedési nehézségekkel küzd, majd az iskolában koncentrációs -és tanulási zavarral. 


Vajon a bipoláris gyerek egyenlő a bipoláris felnőttél, vagy fiatalon még mindez leküzdhető? Ez a sorszerű betegség, mely rombolja a társas-és családi kapcsolatokat, és a társat is nehezen találni ily erőszakos módon. Sajnos sok esetben a bipolaritás nagyon korán alakul ki és a háttere még ma is vitatott az orvosok körében. Sokan egy vegyi anyag hiányáról beszélnek, míg mások amint írtam sorsszerű betegségként könyvelik el, és akadnak olyan szakemberek, akik a rohanó társadalomnak róják fel mindezt. 


Egy biztos nem kell aggódnia ha gyermeke:
1. Kissé visszahúzódó, félénk
2. Ha tud kapcsolatot teremteni csak nehezen
3. Ha képes az önellátásra
4. Ha egyedül játszik
5. Ha jól kijön a felnőttekkel
6. Ha tud koncentrálni


Egy egyszerű eset a felnőtt hirtelen reflektorfénybe kerülő nő személyében. Az egyik valóság-show-ból ismertté vált, BB Évi társfüggő volt, aki számos veszélyes kalandot élt meg, majd a show-műsor nyerteseként, még mélyebbre került, ugyanis számos pszichiátriai kezelésen esett át, már fiatal korától. Több gyermeknek is életet adott, akik sajnos szociális és gyermekvédelmi központokba kerültek, és egy pszichésen sérült anya gyermekeit nagyon nehezen fogadják örökbe, hacsak nem tartják titokban. 

Az ő esetében ez társ- és kapcsolatfüggőség volt, rosszabb esetben pedig egy társas magány, melyet az elszigetelődés okozott, és az, hogy a extrovertáltsága és gondolatrohanása miatt kevesen barátkoztak vele. Sokszor kerülték el őt a villában, mert attól féltek, hogy rossz hatással van rájuk.Mi a magány? Egy író vagy költő ezt érzi amikor legszebb, legmeghatóbb műveit alkotja. Kreatív=bipoláris. Ez tény. 

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: B.Zsu861
Feltölés időpontja: 2020.03.04. 16 óra 02 perc
Forrás: Bipoláris világ
Kép forrás:

1. kép: Bipoláris világ





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu