Bővült az alkalmazhatósága a Richter antipszichotikumának az amerikai piacon

Bővült az alkalmazhatósága a Richter antipszichotikumának az amerikai piacon, ehhez kapcsolódóan a gyógyszeripari vállalat 10 millió dolláros mérföldkő bevétellel számol, amelyet a második negyedévben könyvelhetnek el - mondta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője az MTI-nek kedden.

A Richter Gedeon Nyrt. és a dublini székhelyű Allergan plc kedden jelentette be, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte a Vraylar néven forgalmazott, cariprazine hatóanyagú kapszulák kiterjesztett alkalmazási előiratát az I. típusú bipoláris betegséghez társuló depressziós epizódok kezelésére (bipoláris depresszió) felnőtt betegeknél.     


A mostani FDA engedély olyan új lehetőséget ad az orvosok kezébe, hogy egyetlen készítménnyel kezelhessék az I. típusú bipoláris betegség valamennyi tünetét, mániás, kevert vagy depressziós epizódok esetén - mondta a közleményben Stephen Stahl, a California San Diego egyetem pszichiátria professzora.     
Az engedélyt jelentős sikernek nevezte Greiner István, a Richter kutatási igazgatója kiemelt jelentőségű termékük, a cariprazine fejlesztési folyamatában.    


Beke Zsuzsa az MTI-nek elmondta: a májusban kiadott bevételi előrejelzésükön nem változtatnak. Az akkori tájékoztatás szerint a csoportszintű árbevétel 3 százalékos emelkedésére számít euróban a Richter az idén. Az Egyesült Államokban stagnálást jeleztek előre 2019-re, a Vraylarhoz  köthető forgalom nélkül.    
A közlemény szerint az Egyesült Államokban majdnem 11 millióra tehető a  bipoláris betegségben szenvedő felnőtt betegek száma, a betegség szélsőséges kedély-, energia- és tevékenységi szint ingadozásokat okozhat.    


A Vraylart a Richter kutatói fedezték fel, fejlesztették az Actavis-szal (Allergan-nal) közösen és licencbe adták át nekik az Egyesült Államokban és Kanadában történő értékesítésre.     
A Richter kutatói által felfedezett és az Allergannal közösen fejlesztett  gyógyszer 2016 márciusa óta van forgalomba az Amerikai Egyesült Államokban skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére.     


A Richter Gedeon Nyrt. az idei első negyedévben 121,6 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 6,7 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakában elértnél. Az adózott nyereség 52,0 százalékkal 21,6 milliárd forintra emelkedett az év első három hónapjában a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint.    


A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A keddi kereskedésben a Richter-papírok ára 4,6 százalékkal 5260 forintra nőtt, forgalmuk meghaladta az 1,7 milliárd forintot 15 óráig.  Az elmúlt évben a papír legmagasabb árfolyama 6020 forint, a legalacsonyabb 4468 forint volt.    


Az Allergan plc központja az írországi Dublinban található. A cég  márkanévvel védett gyógyszereket, orvostechnikai készülékeket, biológiai úton előállított, valamint a sebészeti és a regeneratív medicína körébe tartozó termékeket fejleszt, gyárt és értékesít a világszerte.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2019.05.28. 0 óra 41 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu